Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: DAIGAI-SUPER PRODUKTAS.GYVAS MAISTAS IŠ DAIGINTŲ GRŪDŲ
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
DAIGAI-SUPER PRODUKTAS.GYVAS MAISTAS IŠ DAIGINTŲ GRŪDŲ DAIGAI - ATEITIES MAISTAS. Minimalus kalorijų kiekis, ir maksimal...


DAIGAI-SUPER PRODUKTAS.GYVAS MAISTAS IŠ DAIGINTŲ GRŪDŲ


DAIGAI - ATEITIES MAISTAS.

Minimalus kalorijų kiekis, ir maksimalus biologines vertės.


Daigai - idealus maistas mūsų kūnui, labai maistingas produktas, turintis daug gyvų ląstelių - gydytojų. Šios gyvos ląstelės - gydytojai, patenkina visus poreikius ir reikalavimus ne tik sergančiųjų, bet ir sveikų organizmų. Nepriklausomai nuo organizmo sveikatos būklės, daigai padeda atstatyti organizmo sveikatos balansą.
Daigai turi didelę biologinę vertę, lenkia vitaminų - mineralų sudėtimi bet kokį tradicinį maistą, subalansuoti, turi mikro elementų, ir tai labai sustiprina visų medžiagų įsisavinimą.

Daiginimo metu susidaro fermentai (enzimai), fitohormonai ir kitos bio aktyvios medžiagos.

"BIO" - iš graikų kalbos - gyvenimas - gyvas, randamas tik gyvuose augaluose, visuose grūduose. Grūdų fermentai, patekę į organizmą, ima aktyviai veikti su laisvais cheminiais elementais, ląstelėmis, atiduodami mums pati vertingiausią, naudingiausią, ką tik turi gamta.

Fermentai, esantys daiguose, suskaido baltymus, riebalus, angliavandenius, išsaugotus augimui.



DAIGAI VITAMINAI

Daiguose yra daug daugiau vitaminų, nei jau užaugusiuose augaluose. Tokiu atveju, žmogaus organizmas gauna visus būtinus organizmui vitaminus, reikalingus gyvybei.

Vitaminas E, esantis daiguose - gyvenimo vitaminas, antioksidantas, stabdantis organizmo senėjimo procesus, mažinantis vėžinius susirgimus, širdies ligas, raumenų distrofiją. Dar tuo pačiu, šis vitaminas palengvina audinių defektų lygi, pagreitina gijimo procesą, veikia prieš infekcijas.

Svarbų vaidmenį atlieka ir B grupės vitaminai, kurių gausu daiguose. Pavyzdžiui vitaminas B6, padeda tinkamai sintezei nukleino rūgščių, lėtinančių senėjimą. Vitamino B3 trūkumas skatina alkoholinę priklausomybę. Galima daryti išvadą, kad organizmas, be B grupes vitaminų, susierzina, prarandame savo patrauklumą, padidėja žalingų įpročių rizika.

Daiguose daug vitaminu F ir P, teigiamai veikiančių odos, plaukų, nagų pigmentaciją, jau nekalbant apie tokius svarbius mums vitaminus, kaip A, C, D ir kitus.

Paskutinių mokslininkų tyrimu rezultatai parodė, kad daiginti ankštiniai augalai ir pupelės, baltymų kiekiu nenusileidžia mėsai. Daiguose gausu amino rūgščių, kurie pagerina odos, plaukų būklę ir stabdo plaukų žilimą.
Mikroelementai, esantys daiguose : cinkas, geležis, varis, manganas, nikelis, chromas, vanadis, molibdenas, berilis, titanas, sidabras, kobaltas, boras, selenas ir kiti. Visi jie reguliuoja organizmo medžiagų apykaitą ir vystymąsi.

Pektinas, esantis daiguose, reguliuoja cholesterino kiekį organizme, saugo mus nuo padidintos radiacijos kiekio, duoda atsparumą alerginėms reakcijoms, palankiai veikia kvėpavimo takų ir žarnyno gleivines, puikiai atstato organizmo mikroflorą.

Nepakeičiamais komponentais daigintų grūdų laikoma ląsteliena, vanduo ir deguonis. Ląsteliena teigiamai veikia virškinimo procesus, priverčia peristaltiką veikti geriau, maistas geriau virškinamas, pagreitina gleivių, toksinų pasišalinimą, išvalo storąjį žarnyną, padidina maistinių medžiagų įsisavinimą, tuo pačiu valosi kraujas ir limfinė sistema. Paskutiniai tyrimai parodė vandens naudą organizmui, kuris yra daiguose. Vanduo, įsisavintas daiginamuose grūduose, valo mūsų organizmą.

Vanduo, esantis daiguose, lengvai įsisavinamas ir papildo mūsų organizmą vandens atsargomis. Kartu su strūkturizuotu vandeniu, organizmas gauna ir jame ištirpusį deguonį : padidėja ląstelių aprūpinimas deguonimi, mažėja šlakai.

Mažina puvimo procesus organizme. Mažėja bakterijų, kurios nuodija organizmą.

Daigai - tai sudygę grūdeliai, o žalia žolytė iš tų pačių daigų - želmenys.



DAIGŲ NAUDA

Kuo naudingi daigai? Tuo, kad :

- palaiko sveikatą virš normos lygio
- atstato organizmą
- gamtinis dopingas, kurio rezultatas gera savijauta, seksualinis fizinis kūrybinis aktyvumas
- sureguliuoja organizmo apykaitos procesus
- antidepresantas, suteikiantis gerą nuotaiką ir teigiamas emocijas, pasitikėjimą savimi.

Naudojant su maistu, gyvi daigai padeda sergant visomis ligomis. Ligos, kurias gydo daigai :

- palankiai veikia ir reguliuoja organizmo funkcijas bet kokio amžiaus žmonėms
- stiprina imunitetą
- sureguliuoja visu organizmo sistemų darbą : nervinę, endokrininę, kraujotakos, limfinę ir t.t.
- naikina įvairius darinius : piktybinius ir gerybinius auglius, cistas, miomas, polipus ir kt.
- valo organizmą nuo negyvų ląstelių ir audinių, mažina cholesterolį, toksinus, vaistų liekanas.
- praturtina kraują deguonimi, šalina druskas iš organizmo - padidėja organizmo ištvermė šalčiui, deguonies trukumui
- gydo uždegiminius procesus
- padeda išvengti infekcijų ir peršalimo ligų
- normalizuoja žarnyno mikro fluorą, atstato ja iki naujagimio būklės, iki pradedant vartoti virtą maistą
- sumažina potraukį alkoholiui ir nikotinui
- užkerta kelią plaukų slinkimui, stiprina juos ir puoselėja

Visu tuo ir dar daugiau ypatingi  žalieji grikių daigai.



KAIP VARTOTI DAIGUS

Nauda gaunama atidžiai kramtant.

Daigintus grūdus reikia ilgai ir gerai kramtyti. Tik tokiu atveju jie duos reikiamą naudą. Geriausias efektas pasiekiamas valgant juos atskirai, nemaišant su kitais produktais, neužpilant !

Kad praturtinti maistą, galima įdėti šaukštelį daigų. Pavyzdžiui į salotas. Tai priduos patiekalui vitaminų ir gražų vaizdą.

Ilgai kramtant, grūdai įgauna gydomąją galią, kuri veikia visa organizmą, ląstelių lygyje ir lengvai "gesina" jame biologinį badą (dažniausiai vėžį) todėl vartojant su maistu, labai svarbu daigus gerai sukramtyti - NE PRARYJANT !

Blogai sukramtyti daigai neatneša reikiamos naudos organizmui ir gali sukelti virškinimo sutrikimų.

Daigai, susimaišydami su seilėmis ir virškinimo fermentais, pavirsta į vitaminų ir mineralų, proteinų šaltinį, o taip pat ir didelį kiekį deguonies mūsų organizmui. "Gyvas maistas" - užpildo organizmą dvasine subtilia energija, t.y.kaip tik dygimo periodu, gyvybinė energija juose ypatingai aktyvi ir didelė.

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top