Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: Veganiški ledai - TRYS LEDŲ BE PIENO RECEPTAI
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
TRYS LEDŲ BE PIENO RECEPTAI Veganiški ledai be pieno - tai platus naujų kreminių, neriebių, lengvų desertų pasirinkimas. Įmanoma ...


TRYS LEDŲ BE PIENO RECEPTAI

Veganiški ledai be pieno - tai platus naujų kreminių, neriebių, lengvų desertų pasirinkimas. Įmanoma pagaminti ledus, desertus, maksimaliai panašius į tradicinius, be karvės pieno ir grietinėles. Vietoje to, naudosime kokoso pieną, šaldytus bananus, avokadus, sojos ir riešutų pieną. Šie produktai daug geriau įsisavinami ir lengvai virškinami, neapsunkina organizmo virškinimo fermentų išskyrimu, tinka su vaisiais ir šokoladu. Yra dar keletas dalykų, kuriuos reikėtų įsidėmėti:

- reikia įsitikinti, kad bet kuris pasirinktas saldintojas, gali būti dedamas skystame pavidale : kaip sirupas ir mažiau tirštas.

- kad išgauti truputį lipnią tekstūrą kaip ir natūraliuose leduose, naudojame krakmolą.

- visus produktus prieš suplakant reikia iš anksto atšaldyti

- į receptus pagal skonį įdėti žalumynų - baziliko, mėtos, bet kokius riešutus, uogų, karamelės, arachisų sviesto, sezamo.


KOKOSO LEDAI SU SLYVOMIS IR UOGOMIS




Ingridientai :

10 prinokusių slyvų,
6 valgomieji šaukštai vandens,
1 - os citrinos žievelės,
1/3 stiklinės kokosų drožlių,
2 cm imbiero šaknies,
0,5 stiklinės skysto medaus arba agavų, klevų, stevijos sirupo,
2 stiklinės (apie 450-500 ml) kokosų pieno,
pusės citrinos sulčių,
0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo,
2 saujos uogų


Gaminimas :

Slyvas nuplauti ir pašalinus kauliuką, supjaustyti į keturias dalis. Sudėti į keptuvę, supilti vandenį, dėti citrinos žieveles, kokoso drožles ir tarkuotą imbierą. Gaminti ant vidutinės ugnies apie 10 min. Tada sudėti medų ar sirupą, 8-10 uogų, ir sumažinus ugnį virti dar 20 min. pamaišant. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti kambario temperatūroje. Ataušus sumaišyti su kokosų pienu, krakmolu ir citrinų sultimis. Viską suplakti blenderiu. Neplakti labai stipriai, nes gausite slyvų kokteilį.
Palikite viską su mažais gabaliukais. Gautą plakinį dėkite į šaldymo kamerą. Po valandos išimti ir kruopščiai permaišyti. Tą patį pakartoti dar keletą kartų, neleisdami masei sušalti ir kristalizuotis. Patiekti šaukstu gramdant viršutinį sluoksnį.


BANANINIAI - BRAŠKINIAI LEDAI




Ingridientai :

150 g prinokusių braškių,
3 prinokę bananai,
2 valgomi šaukštai kokosų ar kitokių riešutų pieno


Gaminimas:

Bananus užšaldyti mažiausiai 24 val. Braškes nuvalyti ir nuplauti. Sumaišyti uogas, šaldytus bananus ir pieną, suplakti blenderyje iki ledų tirštumo masės ir patiekti iš karto. (galima naudoti pirktinį kokosų pieną, arba sojų pieną )



ŠOKOLADINIAI LEDAI



Ingridientai :

2 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
3/4 stiklinės kakavos miltelių,
1/4 arbatinio šaukštelio druskos,
180 g juodo šokolado, sutarkuoto ar sulaužyto gabaliukais,
1 apelsinas


Gaminimas:

Į keptuvę įpilti 1,5 stiklinės vandens, suberti cukrų, druską ir kakavos miltelius. Užvirus pavirti maišant dar 1-2 minutes. Nuimti nuo ugnies ir sudėti plytelė smulkinto šokolado. Maišyti, kol visiškai neištirps. Supilame likusį vandenį, apelsino sultis ir sudedame smulkintas jo žieveles. Šokoladinio šerbeto masė paruošta šaldymui formelėse, bet jei jų neturite, galima užšaldyti formelėse ledukams. Prieš patiekiant, ledukus sudėti į blenderį, ir susmulkinti iki kristalines masės.

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top