Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: VĖŽINIŲ SUSIRGIMŲ GYDYMAS ŽALIAIS GRIKIAIS
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
VĖŽINIŲ SUSIRGIMŲ GYDYMAS ŽALIAIS GRIKIAIS KOKIAIS GRIKIAIS GYDOMAS VEŽYS? Daugelis iš karto pagalvos, kad kalba eis apie p...
VĖŽINIŲ SUSIRGIMŲ GYDIMAS ŽALIAIS GRIKIAIS



VĖŽINIŲ SUSIRGIMŲ GYDYMAS ŽALIAIS GRIKIAIS


  • KOKIAIS GRIKIAIS GYDOMAS VEŽYS?

Daugelis iš karto pagalvos, kad kalba eis apie paprastas apkeptas grikių kruopas iš parduotuvės. Ne - kalbėsime apie žaliuosius neskrudintus grikius, grikių daigų savybes gydant vėžį, ir apie tai, ko niekas dar nežino ir nerašė. Užduokite sau klausimą - kodėl toks didelis mirtingumas? Galbūt mes visko nežinome?

Internete pilna visokios informacijos, net ir nevisai teisingos, klaidinančios, apie tai kaip gydyti įvairius susirgimus, tarpe jų ir vėžinius .Žmonės iš nežinojimo dažnai nusivilia.

Visgi kokie tuomet grikiai yra naudingi sveikatai, turi gydomąjį poveikį - žalieji ar skrudinti rudieji grikiai? Jei jums rūpi jūsų sveikata ir susidomėjote, tuomet čia pateiksime informaciją, kurią jau įrodė ir ištyrinėjo daugybė pasaulio mokslininkų.



  • ĮRODYTAS VĖŽIO GYDYMAS ŽALIAIS GRIKIAIS.

ĮRODYTAS VĖŽIO GYDYMAS ŽALIAIS GRIKIAIS.
Grikiai tradicinėje kinų medicinoje naudojami vėžio gydymui jau ne vieną dešimtmetį. Grikiai daiginami tam, kad pakelti flavonoidų kiekį juose.(Flavonoidai pasižymi antioksidacinėm savybėm ir dideliu vitaminų kiekiu.)

Seniai žinomas ir priešuždegiminis grikių poveikis. Galimybei gydyti vėžį 1993 m. Gao ir Mengo buvo išgautas žaliųjų grikių ekstraktas( 2003 m Čan, 2007 m. Kim, 2004 m. Lin)

Dauguma tyrimu buvo atlikta laboratorijose, su skirtingomis vėžinėmis ląstelėmis, atsiradusiomis skirtinguose organuose : gimdos kaklelio - HeLa, skrandžio SGC, odos KV, GLC, H460 ir A549(plaučių), HepG2 ir Hep3B(kepenų), HCT116(storosios žarnos), K562(leukocitų), U2OS(kaulų) ir MCF-7(pieno liaukų).

Korėja sėkmingai atliko bandymus su ląstelių linija U-87MG, Hs 683 (smegenų vėžys), SK-MEL-2 (odos). Citotoksinis aktyvumas priklausė nuo ekstrakto koncentracijos.
Priešvėžinių ekstraktų komponentu naudojami daiginti grikių baltymai, proteazės inhibitorius, flavonoido rutinas, kvercetinas, taninai ir kt

Ekstraktas gaunamas iš daigintų žaliųjų grikių !



  • ŽALIŲJŲ GRIKIŲ FLAVONOIDAI GYDO VĖŽĮ

    Kad išsiaiškinti žaliųjų grikių flavonoidų veikimą, buvo pritaikytas MTT tyrimas, pieno liaukų vėžinių ląstelių MCF-7 gyvybingumui nustatyti. Keleta flavonoidų ekstrakto pavyzdžių parodė stiprų inhibitoriaus veikimą. O 50% inhibitoriaus koncentracijos buvo nustatyti atskirai. Tolimesniam citotoksinio poveikio flavonoidų ekstrakto MCF-7 ląstelėms nustatymui, ląstelių apoptozė(žūtis) ir ląstelės ciklo progresavimas(didėjimas) buvo išmatuotas pratekančios citometrijos pagalba. Natūraliomis sąlygomis buvo atliktas jauniklio chorioalantojo membraninis tyrimas. Flavonoidų ekstraktas parodė akivaizdų angiogenezės inhibitoriaus aktyvumą mikro kraujagyslių formavimuisi. Remiantis šiais duomenimis, galime teigti, kad flavonoidų ekstraktas, gaunamas iš žaliųjų grikių daigų, turi inhibitoriaus aktyvumą pieno liaukų vėžinių ląstelių MCF-7 linijos augimui. Taigi EFG gali būti papildomai naudojamas priešvėžinei terapijai ir kaip maisto papildas.

    Daiginant grikius, flavonoidų kiekis juose auga, didėja, ir 6-ą parą pasiekia maksimumą. 7-ą parą jau pastebimas kritimas, mažėjimas. Tačiau angiogenezės inhibitoriaus mikro kraujagyslių augimui įtaka pastebima tik antroje, trečioje, ketvirtoje grikių daiginimo paroje.

VĖŽINIŲ SUSIRGIMŲ GYDIMAS ŽALIAIS GRIKIAIS


  • GRIKIŲ FLAVONOIDŲ EKSTRAKTO PARUOŠIMAS

    Gaunamas tokiu būdu : išvalytus žaliuosius grikius sudaiginame, išdžioviname, susmulkiname, tirpiname 70% etanolyje ir laikome vandens vonelėje 6 val. Tuomet perkošiame ir gauname filtratą tolimesniam naudojimui.

    "Kam visos šios bereikalingos procedūros? Sudaiginkite patys žaliuosius grikius ir vartokite juos - tai labai skanus ir gyvas maistas! Gydytojams nenaudinga išgydyti žmogų nuo ligos, jiems labiau apsimoka gydyti ji pastoviai, ilgai, sukurti ir parduoti kuo daugiau preparatų, vaistų! Susikurkite vaistą patys ir naudokite jį. Kaip daiginti, galite sužinoti skyriuje kaip daiginti žaliuosius grikius.

Žalieji grikiai


  • GRIKIŲ BALTYMAS IR INHIBITORIUS TRIPSINAS PRIEŠ VĖŽĮ

    1999 m Kajašita praneša apie sėkmingą bandymą su gyvūnais, kada gyvūnams buvo taikoma grikių dieta tam, kad sunaikinti pieno liaukų vėžį.

    2001m. Liu ir kiti įrodė, kad priešvėžinis grikių baltymas gali slopinti pieno liaukų vėžio ląstelių poliferaciją. Rezultatai priklauso nuo dozavimo.( Guo ir kiti 2007m)

    Grikiai turi priešgrybelinių sąvybių (Leung 2007m ) ir proteazės inhibitoriaus aktyvumą.(Park ir Ochba 2004m )

    Buvo išnagrinėtas inhibitorius tripsinas, randamas grikiuose. Išvestas ryšys tarp proteazės inhibitoriaus ir priešvėžinio aktyvumo inhibitoriaus tripsino, pavyzdziui, apoptozė keletos mielomos ląstelių linijų IM9, (Zchang ir kt. 2007 m. ), leukemija ląstelių linijos HL60, (Gao ir kt 2007 m.) ir K562, (Vang ir kt 2007 m. ). Kepenų vėžio apoptozė, ląstelių linijos HepG2, gimdos kaklelio HeLa, sukelto inhibitoriaus tripsino aktyvumu(Li ir kt. 2009 m.).



  • IŠVADOS VĖŽIO GYDYMO ŽALIAISIAIS GRIKIAIS

    Žalieji grikiai gali būti naudojami kaip pagrindinė ar papildoma priemonė vėžinių susirgimų gydyme. Grikių daigų unikali sudėtis sugeba kovoti su daugeliu vėžio ląstelių rūšių. Šį produktą galima naudoti kaip sveiko maisto pakaitalą. Grikiai turi dietinių ir gydomųjų savybių.

    Kartu su žaliavalgyste, žolių priešvėžiniais mišiniais, vaisių ir želmenų sultimis, spiritinėmis žolelių užpiltinėmis, gydomuoju badavimu ir kitomis priemonėmis reikia kovoti prieš sunkius susirgimus. Ir nepasiduoti, nenuleisti rankų, kol liga nebus įveikta !

    Šiandieniniai medikai, gydytojai yra dalis farmacijos pramones verslo dalis. Galima teigti, kad jie - farmacijos produktų platintojai. Nelaukite stebuklo iš vaistų. Maitinkitės ir gydykitės natūraliais produktais.

Žalieji grikiai

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

  1. Virginija,is kokio saltinio si informacija?noreciau placiau suzinoti.Aciu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Straipsniu sia tema yra aibe internete, iveskit i paieska, tarkim "cancer cure with buckwheat" ir pamatysit ;) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17651057 , Net atskitas simpoziumas yra grikiams! stai darbas http://lnmcp.mf.uni-lj.si/Fago/SYMPO/2004sympoEach/2004Sympo-665.pdf

      Delete
    2. tai reikia ar nereikia ruosti ta zaliuju grikiu flavanoidu ekstrakta?? taip ir nesupratau...

      Delete
  2. O kur galima gauti tu zaliuju grikiu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beveik visuose prekybos centruose yra, taipogi turguose, internet.parduotuvese.

      Delete

Receptai

 
Top