Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: FILMAS - DRĄSI IRENOS SENDLER ŠIRDIS
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
DRĄSI IRENOS SENDLER ŠIRDIS JI IŠGELBĖJO 2500 VAIKŲ. "Kiekvienas išgelbėtas vaikas -  priežastis mano egzistencijos žemėj...
DRĄSI IRENOS SENDLER ŠIRDIS

JI IŠGELBĖJO 2500 VAIKŲ.


FILMAS - DRĄSI IRENOS SENDLER ŠIRDIS


"Kiekvienas išgelbėtas vaikas -  priežastis mano egzistencijos žemėje , bet ne priežastis šlovei"


Šioje nuotraukoje Irena Sendler. Sunku patikėti, žiūrint į šią šilumą spinduliuojančią močiutę, kaip ji antro pasaulinio karo metu, rizikuodama gyvybe, galėjo išgelbėti 2500 vaikiškų sielų.
Lenkei Irenai tuomet tebuvo aštuoneri metai, kai šiltine susirgo ir mirė jos tėvas - gydytojas, užsikrėtęs nuo paciento. Mergaite liko dviese su motina.
13 metų ji įstojo į slaptą pagalbos žydams organizaciją, ir organizavo didžiulę žydų vaikų gelbėjimo kompaniją.
Veliau Irena prisimena, kaip jai tekdavo statyti žydes motinas prieš siaubingą pasirinkimą, kada ji siūlydavo joms atiduoti savo vaikus.

" Mane išmokė vaikystėje, kad jeigu skęsta žmogus, ji reikia gelbėti nepaisant jo nacionalinių ar religinių įsitikinimų. "
"Herojai atlikdavo didžiulius žygdarbius. Tai, ką dariau aš, nebuvo kažkas išskirtinio. Tai buvo įprasti dalykai. Mane persekioja sąžinės graužatis, kad padariau tiek mažai".
"Aš vienintelė kuri likau gyva iš gelbėtojų grupės, bet aš noriu, kad visi žinotu: kai aš koordinavau mūsų veiklą, mūsų buvo apie 20 - 25 žmonės. Aš dariau tai ne viena."


2006 metais, likus 2 metams iki jos mirties, kai Irenai buvo 96 metai, ji buvo nominuota Nobelio taikos premijai. Tačiau komitetas nusprendė, kad Irenos Sendler nuopelnai nepakankami, ir apdovanojimą paskyrė JAV viceprezidentui Albertui Gorui, už skaidrių apie globalinį atšilimą pristatymą.

7.3 

Ratings: 7.3/10 from 2,313 users   



Filmo treileris:

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top