Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: KALĖDINIS OLESIJOS TORTAS
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
Šį kartą siūlome išbandyti mūsų puslapio draugės Olesijos Kalėdinį torto receptą! Gaminamas paprastai, o skonis patiks tiek mažiems ti...
KALĖDINIS OLESIJOS TORTAS




Šį kartą siūlome išbandyti mūsų puslapio draugės Olesijos Kalėdinį torto receptą! Gaminamas paprastai, o skonis patiks tiek mažiems tiek dideliems. Ir jam pagaminti neužtruksite daug laiko, o improvizuoti gali kiekvienas pagal savo skonį. Galima gaminti net dviem būdais: su biskvitu ir NEKEPTAS su sausainiais!


Receptas su biskvitu:

1/4 stiklinės kefyro
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės miltų
truputį sodos
1 valgomas šaukštas grietinė
struputis citrinos sulčių
truputis vanilino
200 gr varškės, galima naudoti kreminę
4 šaukšteliai agaro (želatinos pakaitalas)
400 gr grietinės

Gaminame:

Sodą išmaišome su šaukštu grietinės, įpilame šlakelį citrinos sulčių ir išmaišome. Sumaišome blenderyje kefyrą, miltus ir cukrų. Sudedame išmaišytą grietinę su soda ir dar kartą viską išmaišome. Dedame į formą ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
Galima pasirinkti ir bet kurį kitą jūsų mėgstamo biskvito receptą.

Kol kepa biskvitas, išmaišome 3 valgomus šaukštus agaro (augalinis želatinos pakaitalas) 1/4 stiklinės vandens. Paliekame pastovėti 15 - 20 min.
Ant iškepusio biskvito išdėliojame konservuotų persikų puseles.
Varškę pertriname per sietelį, galima blenderyje, kad neliktų gumuliukų. Grietinę išmaišome su cukrumi ir trupučiu vanilino, galima dėti smulkintų riešutų, džiovintų vaisių gabalėlių - pagal skonį.
Agarą dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname, bet neužviriname. Tada po šaukštą, lėtai maišydami dedame grietinės masę, kol sudedame viską. Galiausiai grietinės masę sumaišome su varške ir pilame ant pagrindo. Statome į šaldytuvą porai valandų, kad gerai sustingtų.

Galima tą patį tortą daryti NEKEPTĄ ! Su sausainiais.
Tuomet 2 pakelius sausainių susmulkiname blenderiu ir padengiame kepimo torto formos dugną. Grietinės varškės masę pilame ant jų ir statome porai valandų į šaldytuvą. Paprasčiau ir būti negali !

Torto papuošimas priklauso nuo jūsų išradingumo. Šiuo atveju Olesija darė taip :)

Kai tortas sustingo, ji apibarstė jo viršų storai cukraus pudra. Iškirpo snaigę ir uždėjo ant viršaus. Tuomet snaigę apibarstė kakavos milteliais. :) Tik reikia atsargiai nuimti nuo torto apibertą snaigę, kad nesugadinti piešinio - čia pravers dar dviejų rankų pagalba :)

Skanaus ! Ir gražių švenčių !

KALĖDINIS OLESIJOS TORTAS

nekeptas tortas


KALĖDINIS OLESIJOS TORTAS, vegetarinis tortas, nekeptas tortas

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top