Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: "BABÁ AZIZ" - FILMAS APIE TIKRĄJĮ DVASINĮ LOBĮ
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
"BABA AZIZ" - FILMAS Tai ne tik nuostabus filmas apie senąjį sufijų (Sufijus - tai žmogus, tikintis galimybe betarpiškai sus...
"BABA AZIZ" - FILMAS APIE TIKRĄJĮ DVASINĮ LOBĮ
"BABA AZIZ" - FILMAS


Tai ne tik nuostabus filmas apie senąjį sufijų (Sufijus - tai žmogus, tikintis galimybe betarpiškai susitikti su Aukščiausiuoju ), bet ir apie tikrąjį dvasinį lobį, kuris nepalieka abejingu nei vieno.


Du žmonės, pasiklydę smėlio okeane. Ištara, linksma maža mergaitė, ir jos senelis, Bab Azizas, aklas dervišas. Jų tikslas - didysis dervišų susirinkimas, kuris įvyksta kas trisdešimt metų. Tačiau kelio jie nežino. Kiekvienas turi išgirsti širdimi begalinę dykumos tylą. Kol jie keliauja begaline dykumos platybe, deginančiu smėliu, jie sutinka kitus žmones. Osmanas, kenčiantis dėl gražuolės merginos, kurią jis surado šulinio dugne...Zaidas, kurio dainos šlovina nuostabią gražuolę, kurią jis prarado...Princas, kuris atsisakė savo karalystės, tam kad galėtų tapti dervišu - senovės legenda, kuria Bab Azizas pasakoja Ištarai, kol jie keliauja nelengvą kelią. Dykuma - dervišo draugė, tačiau, visą tą laiką ji neatskleidžia Bab Azizui savo paslapties: susitikimo vietos. Pagyvenęs vyras paskutinį syk pabučiuoja anūkę, prieš tai kai ji iškeliaus su Zaidu į spalvų ir stebuklingų garsų pasaulį. O Bab Azizui jau atejo laikas susilieti su smėlynais, tapti dalimi daugybės legendų ir pasakojimų, kurie sklando virš dykumos, kaip svajonė, ir kita svajonė, ir dar kita ir dar ir dar....ir taip iki begalybės...kaip smėlio smiltelės.
Naseras Chemiras sukūrė jautrią poemą apie nesulaikomą smėlynų jėgą Irane ir Tunise. Tai trilogijos "Dykumos trilogijos" trečioji dalis.


Filmas be vertimo, tik su rusiškais subtitrais, tačiau tai nesvarbu, nes vistiek neįmanoma atsitraukti.

Bab'Aziz - The Prince That Contemplated His Soul (2005)

Bab'Aziz (original title)
| Drama | 11 May 2006 (Hungary)





Баба Азиз смотреть онлайн smotret online, Baba Aziz ziureti online, dvasinis filmas, prasmingas filmas

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top