Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: MOLIŪGŲ SRIUBA SU PRIESKONIAIS
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
 MOLIŪGŲ SRIUBA SU PRIESKONIAIS Ką gi galime pasigaminti iš moliūgo? Žinoma, moliūgų sriubą ! Jai pagaminti mums reikės : 500 gr m...
 MOLIŪGŲ SRIUBA SU PRIESKONIAIS

 MOLIŪGŲ SRIUBA SU PRIESKONIAIS


Ką gi galime pasigaminti iš moliūgo? Žinoma, moliūgų sriubą !
Jai pagaminti mums reikės :

500 gr moliūgo
Bet kokių mėgstamų daržovių - aš naudojau brokolį, žiedinio kopūsto puselę, saliero šaknį - maždaug kumščio didumo, ir vieną vidutinę bulvę.
1 indelis lydyto sūrelio - to, kuris iš kietųjų sūrių gaminamas. Man patinka "Mildute". Tačiau jo dėti nėra būtina, galima apsieiti ir be jo arba dėti grietinėlę.
500 ml vandens (galima dėti ir daugiau, nuo to priklausys jūsų sriubos tirštumas)

Prieskoniai: kardamonas, gvazdikėliai, juodieji ir kvapieji pipirai, imbieras(galima miltelius arba naudoti sutarkuotą šaknį), kurkuma, paprika, druska.
Kepimui naudojame aliejų arba sviestą Gi.
Žalumynai savo nuožiūra - galima petražoles, krapus.
Papuošimui užbarstome kepintų saulėgrąžų, moliūgo sėklų.

Puode įkaitiname Gi sviesto pora šaukštų, ir sudedame maltus prieskonius. Kepiname apie 1 minutę. Tada dedame stambiai supjaustytas daržoves - moliūgą ir salierą, pasūdome, pakepame dar keletą minučių. Užpilame vandeniu ir paverdame 10 min. Tuomet dedame likusias daržoves ir dar 5 minutes paverdame. Dedame lydytą sūrelį ar grietinėlę, verdame iki kol daržovės suminkštės.
Išvirtą sriubą sutriname blenderiu į piure ir dar syki užverdame. Sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį - jei reikia, įpilkite dar trupučiuką vandens.

Patiekiame pabarstytą saulėgrąžomis ar moliūgo sėklomis ir žalumynais.


Skanaus !

 MOLIŪGŲ SRIUBA SU PRIESKONIAIS

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top