Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: KUO IR KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS?
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
KUO IR KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS ? Hemoglobino lygį galima pakelti vartojant keletą produktų : sėlenėles, avižinę košę, abr...
KUO IR KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS ?

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS

Hemoglobino lygį galima pakelti vartojant keletą produktų : sėlenėles, avižinę košę, abrikosus, žalius obuolius, pilno grūdo duoną, burokėlius, ankštinius, migdolus, granatus, slyvų sultis, slyvas, razinas, žirnius, pomidorų sultis, briuselio kopūstus, brokolį, arachisų sviestą, javų košę, ananasus (galima ir konservuotus). Visi šie produktai turtingi geležimi, ir pakelia hemoglobino kiekį. Ir daugelis iš išvardintų produktų pagal savo geležies kiekį, prilyginami mėsai. Iš visų žemiau aprašytų receptų kiekvienas galės išsirinkti tą, kuris jums labiausiai tinka ir patinka. Vartokite kasdien, reguliariai, kaip organizmo maisto papildą.

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS


1. Stiklinė graikiškų riešutų ir stiklinė žalių grikių. Sumalame, įdedame medaus, viską išmaišome, ir kiekvieną dieną suvalgome po šaukštą.

2. Graikiški riešutai, džiovinti abrikosai, medus, razinos - viską proporcijomis 1:1 susmulkinti ir gerai išmaišyti. Valgyti po 1 - 3 valgomus šaukštus per dieną. Tai vienas geriausių receptų ne tik hemoglobinui pakelti, bet ir aprūpina organizmą būtinais vitaminais.

3. Po 1 stiklinę džiovintų slyvų, abrikosų, graikiškų riešutų ir razinų sumalti, įdėti medaus, įdėti 1 - 2 citrinas su luobele (vietoje citrinos galima dėti alijošiaus sulčių). Valgyti po 1 - 3 valgomus šaukštus per dieną.

4. 100 ml. šviežių burokėlių sulčių ir 100 ml morkų sulčių sumaišyti ir gerti ( pakelia hemoglobiną per dvi dienas). Tačiau su burokėlių sultimis reikia atsargiai - yra nemažai atvejų, kai vartoti netinka!!!!!

5. 0,5 stiklinės obuolių sulčių, 1/4 stiklinės burokėlių sulčių ir 1/4 stiklinės morkų sulčių. Viską sumaišome ir geriame 1 - 2 kartus per dieną.

6. Žalių grikių 0,5 stiklinės praplauname ir užpylę kefyru paliekame per naktį. Ryte košę galima valgyti.

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS


Kaip pakelti hemoglobino kieki vaikui

Hemoglobinas randamas eritrocituose - būtent jis suteikia jiems raudoną spalvą ir yra jų pagrindinė dalis. Pagrindinė hemoglobino funkcija - deguonies pernešimas į ląsteles iš plaučių olveolių. Taip pat anglies dioksido pernešimas iš įvairių ląstelių. Hemoglobinas yra vienas svarbiausių kraujo sudėtinių dalių.
Yra normos, kurios padeda nustatyti optimalų kiekį hemoglobino suaugusio žmogaus ir vaiko organizme. Normos nustatomos atsižvelgiant į žmogaus amžių. Būtina žinoti, koks hemoglobino kiekis vaikams yra jų amžiaus kategorijoje laikomas norma :
1 - 3 dienos 145 - 225 gr/l
savaitė 135 - 215 gr/l
2 savaitės 125 - 205 gr/l
mėnuo 100 - 180 gr/l
2 mėnesiai 90 - 140 gr/l
3 - 6 mėnesiai 95 - 135 gr/l
6 mėnesiai - iki metų 100 - 140 gr/l
1 - 2 metai 105 - 145 gr/l
3 - 6 metai 110 - 150 gr/l
7 - 12 metų 115 - 150 gr/l
13 - 15 metų 115 - 155 gr/l
16 - 18 metų 120 - 160 gr/l

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS


Hemoglobino kiekis sumažėti gali dėl netinkamos mitybos, kai racione trūksta vitaminų ir mikroelementų. To pasekoje gali išsivystyti anemija, kuri lėtina vaiko psichinį ir protinį vystymąsi. Taip pat vaikas gali dažnai sirgti peršalimo ligomis, ir net pats mažiausiais peršalimas gali sukelti rimtus negalavimus.

Kaip atpažįstamas hemoglobino trūkumas :
- išbalusi oda,
skilinėjantys lūpų kampučiai,
skilinėjantys ir slenkantys plaukai,
greitas nuovargis, miego trukmės pailgėjimas, aktyvumo nebuvimas.
Tokia situacija reikalauja greito reagavimo. Aptarsime, kaip maisto produktų pagalba atstatyti hemoglobiną:
- kruopos(košės): grikiai, rugiai, avižos
- vaisiai : raudoni ir žali obuoliai, bananai, granatai, slyvos, abrikosai ar džiovinti abrikosai, persikai, svarainiai, persimonai.
- daržovės: bulvės su lupenomis, burokėliai, moliūgas, įvairūs žalumynai.
- ankštiniai: žirniai, lęšiai, pupelės.
- uogos: spanguolės ( šaldytos su cukrumi), žemuogės, juodieji serbentai, mėlynės. Uogas geriausia vartoti šviežias, virti kompotus, kisielius, morsus.
Tokios vaikiškos piure ir košytės padės atstatyti hemoglobino kiekį.
Reikia nepamiršti, kad per didelis hemoglobino kiekis organizme gali būti labiau pavojingas nei jo trūkumas. Maisto produktai nepadarys jūsų organizmui žalos, juos galima vartoti be ypatingų apribojimų, tačiau geležies turinčių preparatų reikėtų vartoti atsargiai ir tiksliai laikytis dozavimo, paskirto gydytojo.
Nereikia pamiršti apie pasivaikščiojimų gryname ore naudą - jie taip pat labai padeda pakelti žemą hemoglobino lygį !

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS


SVARBŪS PASTEBĖJIMAI

1. Geležis geriau pasisavinama, jei kartu vartojame produktus, turinčius daug vitamino C . Pavyzdžiui, vaisių ir daržovių sultimis galima pagardinti turtingą geležimi košę. Kotletukų padažui tiks pomidorų sultys.

2. Paprasta juoda arbata trukdo geležies įsisavinimui, vietoj jos geriau vartoti raudoną arba žolelių arbatą.

3. Granatų sultys labai efektyviai pakelia hemoglobiną, tačiau gali kietinti vidurius.

KAIP PAKELTI HEMOGLOBINĄ, BE MĖSOS

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top