Saraswati Krautuvėlė Saraswati Krautuvėlė Author
Title: NATŪRALŪS BŪDAI KRAUJAGYSLIŲ VALYMUI
Author: Saraswati Krautuvėlė
Rating 5 of 5 Des:
NATŪRALŪS BŪDAI KRAUJAGYSLIŲ VALYMUI "Tu esi tas, ką tu valgai" -  Visiems žinomas iš vaikystės posakis, neprarandantis savo...
NATŪRALŪS BŪDAI KRAUJAGYSLIŲ VALYMUI

kraujagysliu valymas


"Tu esi tas, ką tu valgai" - Visiems žinomas iš vaikystės posakis, neprarandantis savo aktualumo ir dabar. Juk visų svarbiausias faktorius, įtakojantis žmogaus sveikatos būklę, yra jo suvartojamas maistas.

Peržvelgsime, kokie produktai tinkamiausi riebalų sankaupų kraujagyslėse valymui.



SPANGUOLĖ

Pagal tyrimo duomenis, turtinga kaliu spanguolė, geba pašalinti iš organizmo blogąjį cholesterolį ir pakelia gerąjį. Reguliariai vartojant šią uogą atsiras galimybė žmogui žymiai sumažinti riziką sirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.



ARBŪZAS

Floridos valstijos Universiteto duomenimis, žmonės vartoję L - citruliną kaip papildą( aminorūgštis,kuri randama arbūze), sumažino kraujo spaudimo lygį per šešias savaites. Pagal tyrėjų žodžius, aminorūgštis padeda organizmui išgauti azoto oksidą, kuris plečia kraujagysles.

GRANATAS

Granatai turi fitochemikatų, kurie veikia kaip antioksidantai ir saugo kraujagyslių sieneles nuo pažeidimų. Nacionalinės mokslų akademijos publikuotose darbuose pasakyta, kad granatų sultys stimuliuoja azoto oksido gamyba, kaip ir arbūzas.

granatas
SPIRULINA

Paros norma 4,5 gr atpalaiduoja kraujagyslių sieneles ir normalizuoja kraujo spaudimą.

CIBERŽOLĖ

Kurkuma - tai prieskonis, turintis galingą priešuždegiminį poveikį. Uždegimas yra pagrindinė aterosklerozės priežastis( kraujagyslių susiaurėjimo). 2009 m. padaryti tyrimai parodė, kad kurkuma sumažina riebalų nusėdimą ant kraujagyslių sienelių net 25%.

ciberzole


ŠPINATAI

Špinatai labai turtingi ląsteliena, kaliu ir folio rūgštimi - visos šios maistinės medžiagos padeda sumažinti arterinį spaudimą ir išsaugoti švarias kraujagysles. Šis augalas sugeba sumažinti homocisteino lygį - kuris daro įtaką širdies ir kraujagyslių ligų vystymuisi.


Būkite sveiki!



kraujagysliu valymas, NATŪRALŪS BŪDAI KRAUJAGYSLIŲ VALYMUI, CIBERŽOLĖ, SPANGUOLĖ, ARBŪZAS, GRANATAS, SPIRULINA

PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top