Vaida Vaida Author
Title: STEBUKLINGA MIEGO POZICIJA
Author: Vaida
Rating 5 of 5 Des:
STEBUKLINGA MIEGO POZICIJA Seniai jau aišku, kad sveikas miegas labai svarbus mūsų fizinei ir psichinei sveikatai. Tik va ...


STEBUKLINGA MIEGO POZICIJA



Seniai jau aišku, kad sveikas miegas labai svarbus mūsų fizinei ir psichinei sveikatai. Tik va dar ne visi žino, kad svarbu ne tik miego trukmė, bet ir poza, kurioje jūs užmingate ir miegate. Jūs nustebsite, bet bet įprotis miegoti ant kairio šono, gali išgelbėti jūsų gyvybę. Taigi pažiūrėkime, kodėl.

Miegodami žmonės atsiduria įvairiose pozose, vieni miega ant pilvo, kiti ant nugaros, kažkas ant kairio šono, o kažkas ant dešinio. Svarbu prisiminti, kad bet kuri poza turi įtaką jūsų organizmui. Miegodami ant nugaros, ypač tie kas kenčia nuo astmos, gali susilaukti bėdų su kvėpavimu. Miegas ant dešinio šono turės negatyvų poveikį virškinimui, o ant kairio - užtikrins teisingą virškinimo organų darbą.

Poza ant kairio šono turi daug privalumų. Tokia padėtis miego metu padeda pagerinti jūsų sveikatą. Kairėje pusėje, kaip jau žinome, yra daug daugiau limfinių mazgų nei dešinėje. O tai reiškia, kad miegant ant kairės pusės, jūsų organizmas turi pakankamai laiko, kad filtruoti limfą, toksinus, šlakus per limfinius mazgus ir krūtinės protaką.


Priešingu atveju, miegant ant dešinio šono, sulėtėja limfinės sistemos darbas, dėl ko sustoja limfos tekėjimas organizme, ir toksinų filtravimas tampa neįmanomas. Tokiu būdu, dėl per didelio toksinų kiekio, organizmui iškyla rizika susirgti.
Pradėję miegoti ant kairio šono, jūs pradėsite jaustis žymiai geriau ir patys tai pastebėsite, kad ir virškinimo sistema pas jus veikia daug efektyviau.

"Tai kaip gi padaryti taip, kad atsirastų įprotis miegoti ant kairio šono?", - natūraliai iškils klausimas. Žinoma, jei esate įpratę miegoti kitaip, teks įdėti šiek tiek pastangų ir laiko, kad išsiugdyti teisingą įprotį. Tačiau tai tikrai verta.

Turime jums keletą receptų :


- Užmigdami ant kairio šono, pasidėkite už nugaros pagalvę, kuri neleis vartytis naktį.

- Atsigulkite į kitą lovos pusę - psichologiškai taip bus lengviau priprasti.

- Palikite dešinėje lovos pusėje nedidelę šviesą, jums automatiškai norėsis nusisukti nuo jos.

Pasistenkite įprasti miegoti ant kairės pusės, ir jūs būtinai pastebėsite pozityvius pokyčius savo organizme. O jei turite savo receptą - pasidalinkite su mumis :)


PATIKO? PASIDALINK! ;)

Post a Comment Blogger

Receptai

 
Top